Buschauffeur Leiden

Lijkt het je leuk om buschauffeur te worden? Bij Arriva krijg je een betaalde opleiding en een contract.

Bij Arriva hebben we plaats voor buschauffeurs die onze reizigers elke dag veilig naar hun bestemming willen brengen. Iets voor jou, maar je bent niet in bezit van het juiste rijbewijs? Geen punt; we leiden je enerzijds op, terwijl je anderzijds ook nog salaris ontvangt. Na je opleiding krijg je een contract (met een nog beter salaris!) en ga je aan de slag in je eigen woonomgeving.

Aankomend buschauffeur (v/m)

Als buschauffeur ben je het visitekaartje van ons bedrijf. Je bent een echt mensen-mens en zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt bij jou in de bus. Of het nu gaat om een jongen die te laat dreigt te komen voor een afspraakje of om een oude dame die niet vaak met de bus reist. Verder breng je natuurlijk onze klanten op een veilige en prettige manier naar hun bestemming. Om in aanmerking te komen is het belangrijk dat je:
 • in het bezit bent van een rijbewijs B;
 • de Nederlandse taal goed spreekt en begrijpt;
 • eigen vervoer hebt om naar je werk te komen;
 • onregelmatig wilt werken (wisselende dagen en tijden);
 • een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunt overhandigen.

Opleiding tot buschauffeur
De opleiding tot buschauffeur duurt 6 tot 8 weken bij fulltime beschikbaarheid. Allereerst start je met de theorie, wat naar eigen keuze klassikaal of thuis aan de keukentafel zal zijn. De theorie kost je ongeveer 70 uren inclusief examentijd. Vervolgens vindt het praktijkgedeelte in de bus plaats. Na ongeveer 30 rijlessen zal je examen afleggen en ben jij een volwaardig buschauffeur. Tijdens de gehele opleiding (theorie én praktijk) krijg je gewoon betaald, namelijk € 10,36 per uur.

Wat bieden we je na je opleiding?
Rijbewijs in de pocket? Dan gaat je salaris gelijk omhoog en beschik je over een vast contract bij Arriva!
We bieden je dan:
 • een prima salaris van € 2273,50 bruto bij een fulltime dienstverband, een onregelmatigheidstoeslag van
 • € 275,- bruto en overige toeslagen van ongeveer € 55,- voor bijvoorbeeld je chauffeursdiploma en onkosten. Netto krijg je maandelijks ongeveer € 2.200,- op basis van een fulltime dienstverband;
 • 23 vakantiedagen en 17 ATV-dagen;
 • korting op je sportpas, op je zorgverzekering en je kan met belastingvoordeel een laptop of nieuwe fiets aanschaffen;
 • een reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering van 1,15% van je jaarsalaris en € 400,- bruto;
 • Arriva-personeelspas voor gratis reizen in al onze bussen en treinen.

Fijne balans tussen werk en privé
We begrijpen heel goed dat niet alleen werken belangrijk voor je is en dat je genoeg tijd wilt overhouden voor je privé-leven.
 • We zorgen dat de werkroosters ruim van tevoren bekend zijn. Hierdoor is je baan makkelijk te combineren met de zorg voor je gezin of andere activiteiten.
 • Zin in een praatje? Er is elke dag volop ruimte voor contact met je collega’s op de vestiging voor een kop koffie of om samen te eten in de kantine.

Wil je ook werken als buschauffeur?
Ben jij enthousiast geworden om als buschauffeur aan de slag te gaan, bel dan nu met Jyotika Sital (recruiter) via 06-29392930 of reageer via de 'Solliciteer' button.

Over Arriva Nederland
Arriva behoort tot de belangrijkste aanbieders van reizigersvervoer in Europa, heeft meer dan 53.000 medewerkers en voert per jaar 2 miljard reizen uit in 14 Europese landen.
In Nederland verzorgen we - met 1.500 bussen, 137 treinen, 14 waterbussen, en 5.500 mensen - in totaal meer dan 500.000 reizen per dag!
Tot onze diensten behoren lokaal busvervoer (volgens dienstregeling en op afroep); intercitybussen voor woon-werkverkeer; lokale, regionale treindiensten; waterbussen.
Ons motto is: ‘Goede reis’, en dat geldt zeker ook voor onze medewerkers en hun carrièrepad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
16-09-2019
Standplaats
2334BA
Opleidingsniveau
Middelbaar / Secundair onderwijs
Salaris
een prima salaris van € 2273,50 bruto bij een fulltime dienstverband
Trefwoorden
.
Branche
Transport / Logistiek
Provincie
Zuid-Holland
Trefwoorden
.